Зимові огірки по-корейськи або салат “Ніженський”

Салат Ніженський з огірків

Дуже оригінальний рецепт гострих і пікантних огірочків, які стануть відмінною закускою і доповненням до основних страв.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки – 3 кг;
  • цибулю і моркву по 500 г;
  • сіль – 2.5 ст.л;
  • цукор – 4 ст.л;
  • оцет 9% – 160 мл;
  • олія соняшникова – 250 г;
  • кріп – пучок;
  • приправа для корейської моркви – 1 пачки.

Процес приготування салату з огірків

Огірки промиваємо, заливаємо чистою і прохолодною водою на 2 години.

Видаляємо хвостики, ріжемо кружальцями по 5 мм завтовшки.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Моркву тремо на середній тертці.

Кріп ріжемо і змішуємо з огірками, цибулею і морквою.

Всипаємо сіль, цукор, 2 пачки приправи для корейської моркви.

Порада: в кожній пачці по 25 г. Обов’язково перевіряйте, щоб ніяких підсилювачів смаку в приправі не було.

Додаємо в салат оцет, перемішуємо і залишаємо на 2 години, періодично перемішуючи.

Зимові огірки по-корейськи або салат "Ніженський"

Викладаємо салат в банки (попередньо простерилізовані), вливаємо сік від салату.

Зимові огірки по-корейськи або салат "Ніженський"

Накриваємо банки кришками і ставимо на стерилізацію. Коли вода закипить, стерилізуємо 0.5 л – 10 хвилин, 1 л – 15 хвилин.

Закручуємо кришками, не перевертаємо, укутуємо і залишаємо до охолодження. Зберігаємо в прохолодному, темному місці, в коморі або підвалі.

Зимові огірки по-корейськи або салат "Ніженський"

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: